Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   11. SINIF ETKİNLİKLER (https://www.bizimcografya.com/104-11-sinif-etkinlikler/)
-   -   11.Sınıf Coğrafya Sayfa: 206.. (ETKİNLİK) (https://www.bizimcografya.com/11-sinif-etkinlikler/1865-11sinif-cografya-sayfa-206-etkinlik.html)

DreameR-Türk 04-Temmuz-2009 23:41

11.Sınıf Coğrafya Sayfa: 206.. (ETKİNLİK)
 
11.sınıf coğrafya etkinlikleri-sayfa 206



SORU-1- Her ülkenin doğal kaynaklarının potansiyeli eşit değildir. Bunun nedenlerini tartışınız?



Her ülkenin doğal kaynak potansiyeli eşit değildir.Eşit olsa şu an dünyada doğal kaynaklardan kaynaklanan sorunların bir çoğu görülmez yine belirli bölge ve ülkeler doğal kaynak miktarı bakımından ön plana çıkmazdı.



Bunun sebeplerine gelirsek ülkelerin konum özellikleri ,iklimleri,bitki örtüleri, jeolojik yapıları birbirlerinden farklıdır.Bölgelerin bazıları yeni oluşumlu bazıları daha eski oluşumludur.Bazı bölgeler kutba yakın bazıları daha ılıman bazıları da sıcaktır.Bütün bu özellikler harmanlandığında bazı kaynaklar belirli bölgelerde ön plana çıkarken diğer bölgelerde ön plana çıkamaz.





Ekvatoral bölgedeki orman doğal kaynakları ile 30 derece enlemlerinde bölgelerde orman kaynakları aynı oranda değildir.Ilıman kuşaktaki turizme yönelik uygun koşullar ile kutup bölgelere yakın alandaki koşullar farklılık gösterir.



SORU-2- Ülkelerin doğal kaynak kullanımının meydana getirdiği olumlu ve olumsuz çevresel sonuçlar nelerdir?


Olumlu sonuçlar:İnsan ihtiyaçlarının karşılanarak daha iyi koşullarda yaşam olanaklarının sunulması canlıların hayatlarını devam ettirebilmesi,


Olumsuz Sonuçlar:Bu kaynakların bilinçsizce tüketilmesi gereken tüketim hususlarına dikkat edilmemesi bu kaynakların yok olmasına ,canlı ekosisteminin bozulmasına,çevre kirliliğine yol açar.


Yetersiz, hatalı ve eski teknolojilerin uygulandığı doğal kaynak kullanımı hem kaynağın hızla tüketilmesine sebep olmakta hem de coğrafi çevreye zarar vermektedir.


Siyanürlü altın üretimi eski, yetersiz teknolojiler ile gerçekleştirildiğinde su ve toprak kirliliğine,insan, hayvan ve bitki sağlığını tehdit edecek çevresel bozulmalara neden olmaktadır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:04.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas