Arkadaşlar bugün Erdemli'deydim, orda seraları inceleme fırsatım oldu, özellikle son yıllarda modern seracığılın gelişme gösterdiği; açılır kapanır, ısıtmalı, damlama sulamalı, havuzlu, gübreli, arılı seraların fotoğraflarını ve inceliklerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım, burdan ilgisini esirgemeyen Ömer ve Hamit bey'e teşekkür ediyorum..
Yalnız üreticilerin ortak kanaati: ürettiklerini satamadıkları, tarımın bittiğini, maliyetlerin yükseldiğini ve bu işin bir kazanç kapısı olmaktan çıktığını, hatta bir seracımız ''bu seralarda illaki esrar mı yetiştirelim'' diye tepki göstermesi gerçekten çaresizliğin bir göstergesiydi..
1-Özellikle kentin genel görünümün seralardan ibaret olduğu ortada, genel bir görünüm..
2-Seraların üstten görünümü, kubbeli modern seralar..
3-Seralar bir örtü gibi kaplamış kenti..
4-Bir domates serasının içinden bir görünüm..
5-Domatesin yakından görünüşü..
6-Sera sahibi Ömer abi ve beraber gittiğimiz Ömer abiden görünüm..
7-Kış aylarında dondan korumak amacıyla sera içindeki bir sobadan görünüm..
8-Sera içindeki domateslerin yakından görünümü..
9-Havaların ısınması nedeniyle yanlarından açılan bir seradan görünüm..
10-Seraların üstten görünümü..
11-Erdemli'deki genel görünüm sadece seralardan ibaret bugünlerde..
12-Modern bir seranın yandan görünümü..
13-Bir domates serasının içinden görünüm..
14-Domates fidelerinin çiçeklerinin tozlaşmasında kullanılan ve maalesef burasını üzülerek paylaşmak istiyorum İsrail tarafından 2 aylığına hayatta kalması için üretilen ve tozlaşmayı sağlayan genleriyle oynanmış tozlaşma olayını gerçekleştiren arılardan görünüm..
15-Yine bir domates serasının içinden ısıtma sisteminde kullanılan bir kömür sobasından görünüm.. Bu arada neden salatalık yetiştirilmedğini sorduğumda ilginç bir cevap aldım; salatalık yetiştiriciliğinin antalya seralarının güdümünde olduğunu
Erdemli'de sadece domates serası yapabildiklerini söylediler..
16-Seracılık yaparak geçimini sağlayan Hamit bey ve oğlundan bir görünüm..