04-Nisan-2010, 22:09
|
#2 (permalink)
|
Bizim Coğrafya Yöneticisi
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009 Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN Bulunduğu yer: ADANA Yaş: 64
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
| Sevgili özge ne demek istediğini tam anlamadım. Ama aşağıdaki alıntıda vurgulananları dikkate almakta fayda var diye düşünüyorum. SINAVDA BAŞARININ ALTIN KURALLARI Sınava sayılı günler kala uzmanlardan adaylara altın öğütler veriyor...işte o ögütlerden bir kaçı... *Sınav stresini aşmak için ne yapılmalı ve kalan süre nasıl değerlendirilmeli?* •Kendinize güvenin. • Başarınızın farkında olun . • Yeterince çalışın . • Rekabete girmeyin . • Kendinize ayıracağınız vakitler olsun . • Kazanamazsam "........." olur gibi felaket senaryolarını düşünmeyin . • Kendi kapasitenizin farkında olun . •Yeterince uyuyun spor yapın ve düzenli beslenin . • Tv ve bilgisayara olabildiğince az zaman ayırın . • Sizi dersten alıkoyan faktörleri tespit edin ve geçici olarak onlardan uzaklaşın. • Yaptığınız fedakarlığın geri dönüşünün size olacağını unutmayın . • Kaygılı arkadaşlarınızla olabildiğince az görüşün . • Dikkat eksikliği ve sınav kaygısı gibi sorunlar fazla ise mutlaka bir uzmana başvurun. • Başka alternatif yok düşüncesinden kaçının . • Yeterince çalışıyorsanız suçluluk ve yetersizlik duygularına girmeyin. • Fiziksel yorgunluğun aşırıya kaçmamasına dikkat edin. • Sınava çalışmayan arkadaş çevresinden uzak kalmaya çalışın . • Evde uygun olmayan çalışma ortamları varsa önce ailenizle konuşun . • Kolay ulaşılan ve uzun zaman harcanan kitle iletişim araçlarından uzak kalın . *Ve en önemli problemlerden biri de konu ve sorulara odaklanma...Peki, odaklanma sorunu nasıl aşılır?* -Rahat giysiler giymelisiniz. Giysilerin sınav sırasında seni meşgul etmemeli. -Endişelenmemelisiniz. Unutmayın ki sınava gereği gibi hazırlandınız. -Daha önceden var olan sınav cevaplama sisteminizi sınav anında değiştirmemelisiniz. -Yanınızda bir saat bulundurmalısınız. -Soruları kendi fikrinize göre değil soru metninde var olan ifadeye göre çözmelisiniz. -Soruları dikkatli ve gereken hızda okumalısın. Soruyu çözmek için önce anlamak gerekir. - Sınav içinde basit bedensel egzersizler yapabilirsiniz (esneme hareketleri vb.). -Seçeneklerin hepsini okumadan cevap şıkkını işaretlememelisiniz. -Yapamadığınız sorulara soruyu çözme yakınlığına göre belirleyici işaretler koyarak geçmeli tüm sorular bittikten sonra sırasıyla geri dönüp çözmelisiniz. İşaretler şöyle olabilir: + konuyu biliyorum çözüme yakınım. -çözebileceğimden emin değilim çok zorlandım. ?çözdüm ama cevabımdan emin değilim. X hiçbir fikrim yok -Zorlandığınızı veya dikkatinizin dağıldığını hissediyorsanız 2-3 sn beklemeli zihni boşalttıktan sonra yeni soruya geçmelisiniz. -Doğru cevapları cevap anahtarına işaretlerken bir sistemin olmalı. Her soruda işaretleme zaman kaybı oluşturabilir. Örneğin her sayfa sonunda o sayfadaki soruları işaretleyebilirsin. -Paragraf sorularında, önce soru cümlesini okumalı sonra paragrafı okunmalı. Uzun soru zor soru demek değildir. Aksine uzun soru daha kolay olabilir. -Altı çizili, koyu renkli , tırnak içindeki kelimelere ve ifadelere dikkat etmelisiniz. -Hiçbiri, olamaz, değildir, yoktur, çıkarılamaz, gibi soru köklerinde olan belirleyici kelimelere dikkat etmelisiniz.
__________________ GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
Konu GUNBAN tarafından (04-Nisan-2010 Saat 22:16 ) değiştirilmiştir.
|
| |