Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-Nisan-2011, 18:40   #93 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

Ayşenur KILIÇ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ÖSYM şifreyi itiraf etti!

ÖSYM, YGS'deki şifreli kopya iddiaları ile ilgili öğrencilere gönderdiği mektupta, sınavda "sehven" (yanlışlıkla) şifreleme yapıldığını kabul etti.


YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili olarak ÖSYM Başkanı Ali Demir tarafından sınava giren adaylara gönderilen mektupta ''Bazı sorularda şifreleme var, sehven (yanlışlıkla) yapıldı'' ifadeleri kullanıldı.
CNN Türk'ün haberine göre ÖSYM'nin şifre açıklaması, mektubun "Tüm adaylara verilen soru kitapçıklarında cevap seçeneklerinin dizilişi" başlıklı bölümünde yer aldı.Mektupta şöyle denildi:

"Tüm adaylara verilen soru kitapçıklarında sorunun doğru cevap seçeneği rastgele biçimde değiştirilirken, diğer seçeneklerin yerleri de rastgele değiştirilmesi gerekirdi. Ancak, geliştirilen yazılım çalıştırıldığında her soru için rastgele verilmesi gereken değerler sehven sıralı olarak verildiğinden, oluşturulan soru kitapçıklarında bazı sorularda en büyük değerli seçeneğin hemen sağındaki seçeneğin doğru cevap olması durumu ortaya çıkmıştır."


Haber : MYNET

Mektubun orijinaline ÖSYM'den ulaşabilirsiniz:

http://www.osym.gov.tr/belge/1-12486...na-mektup.html
Şifre sanki büyük sayının sağındaki mi ki!! Sözel, sayısal bütün sorular kesinlikle şifreli. Ösym2nin bu itirafı bile bu sınavın iptal edilmesi için yeterli.:m ad:
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla