Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-Temmuz-2009, 03:32   #2 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart bilim adamlari oluleri diriltme

Bilim adamları ölüleri diriltme yolunda önemli bir adım attılar. ABD`deki bilim adamları, klinik olarak ‘ölü’ bir köpeği üç saat sonra hayata döndürerek bir ilki gerçekleştirdiler.

ABD’de Kansas eyaletinin Pittsburg kentinde ‘Safar’ Ölüyü Diriltme Merkezi, ‘Askıya Alınan Animasyon’ tekniğiyle önce köpeğin damarlarındaki kanı tamamen boşaltıp yerine buz gibi sıvı tuz koydu. Nefesi ve kalp atışı duran, beyni çalışmayan hayvan, klinik olarak ‘ölü’ kabul edildi. Üç saat sonra damarlarına yeniden kan verilen köpek, elektrik şokuyla hayata döndürüldü.

Bilim adamları, bu yöntemle çok ağır yaralı hastaların, bir süre ‘ölü tutulduktan sonra’ tekrar yaşama döndürülebileceğini belirttiler.

HAYAT KURTARABİLİR
Bir yıl içinde insanlar üzerinde denemelere başlamayı düşünen Safar Ölüyü Diriltme Merkezi, hastanelerde gönüllü acil hasta arıyor. Tekniği geliştiren uzmanlar, çok kan kaybeden ağır bir hasta için birkaç saatin çok önemli olduğuna dikkat çekerek animasyon tekniğiyle çok hayat kurtarabileceklerini iddia ettiler. Bu teknikle savaşta yaralananlar, bıçaklananlar veya kurşun yarasıyla çok kan kaybeden hastaların kurtarılma şansının artacağı belirtiliyor.














-İlk dondurulma olayı (insanın dondurulması) 1977 yılında yapılmış.

-37 insan, 10 kedi ve 6 köpek (2003 bilgileri) hayata yeniden dönmeyi bekliyor. (enstitüde)

-Amerika’da toplam 90 kişi (2003) ölüme çare bulunduğu taktirde yeniden canlandırılmak üzere donduruldu.

Ölüleri dondurma aşamaları ise :

Ölülere ilk iki saat icinde ulaşılıyor ve vücudundaki kanın pıhtılaşmaması için herapin adlı ilaç enjekte ediliyor....

Daha sonra içi buz dolu bir tanka yerleştirilen cesedin kanı boşaltılarak donmanın vücutta yaratacağı zararları en aza indirmek amacıyla damarlarına gliserinli bir sıvı veriliyor.

Uyku tulumuna konulan ceset, dışı tahtadan içi fiberglastan yapılmış bir sandığa yerleştiriliyor.
Sandığın üzerine yerleştirilen kumaşa buru buz konularak ceset soğutuluyor. Bu işlem vücut ısısı -40 dereceye düşene kadar buz miktarı her gün arttırılarak sürdürülüyor.
Vücut ısısı -40 dereceye düştüğünde ceset, dibinde sıvı nitrojen olan çelik bir tanka yerleştiriliyor. Her gün bir miktar aşağı indirilerek bir haftanın sonunda tamamen sıvı nitrojene batırılıyor. Bu işlem tamamlandığında cesedin vücut ısısı -196 dereceye düşüyor.

Son olarak ceset tekrar çözülmeyi beklemeye başlayacağı, fiberglas ve izolasyonu arttıran perlit adlı maddeden yapılan cryostat adı verilen başka bir tanka konuluyor. Tanktaki sıvı nitrojen düzeyi her gün ölçülerek gerekli düzeye tamamlanıyor.
zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür edenler:
bahriaskin (25-Temmuz-2009)