Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları..

Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları.. Kanuni Viyana'yı neden alamadı? Kanuni Sultan Süleyman'in 1529 yilinin mayıs ayında 75 bin kişilik büyük bir ordu ile Viyana'ya sefere çıktığını, O yılın son 10 yılın en yağışlı yazını ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 09-Eylül-2009, 20:22   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları..

Kanuni Viyana'yı neden alamadı?

Kanuni Sultan Süleyman'in 1529 yilinin mayıs ayında 75 bin kişilik büyük bir ordu ile Viyana'ya sefere çıktığını, O yılın son 10 yılın en yağışlı yazını yaşadığını Kanuni'nin çamura saplanan toplarını geride bıraktığını, Viyana önlerine de bu koşullar nedeniyle beş ayda ancak vardığını ordusunun yıprandığını, Bu arada Viyanalılar'a takviye geldiğini ve hazırliklarını tamamladıklarını,asker sayılarını iki katına çıkardıklarını, Bu aksilikler olmasa Kanuni'nin büyük olasılıkla Viyana'yı almış olacağını ve tarihin değişeceğini, Biliyor muydunuz?


Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları..

Piramitlerin sirri 1

Kahire'de bulunan Keops piramitinin 12 ton agirliginda iki buçuk milyon taş bloktan oluştuğunu, Günde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yil sürecegini, Piramitin üstünden geçen meridyenin karalari ve denizleri tam eşit iki parçaya böldügünü ve piramitin dünyanın agırlık merkezinin tam ortasında bulundugunu, Yüksekliğinin 164 m.) bir milyarla çarpımının güneşle dünyamız arasındaki uzaklığı verdiğini, Taban alanının, yüksekliğinin iki katına bölünmesinin pi sayısını verdiğini, Biliyor muydunuz?


Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları..

Piramitlerin Sirlari 2

Piramitlerin içerisinde ultrasound, radar, sonar gibi cihazlarin çalışmadığını, Kirletilmiş suyun bir kaç gün piramitin içinde bırakıldığında arıtılmış olarak bulunduğunu, Piramitin içerisinde sütün bir kaç gün süreyle taze kaldiğını ve sonunda bozulmadan yoğurt haline geldigini, Bitkilerin piramit içerisinde daha hizli büyüdüklerini, Çöp bidonu içindeki yemek artıklarının hiç koku yaymadan mumyalaştıklarını,Kesik, yanık, sıyrık ve yaraların piramitin içinde daha çabuk iyilestigini Piramitin içinin yazın soğuk, kışın sıcak oldugunu, Piramit kimin adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya yılda 2 kez güneş girdiğini ve bu günlerin doğduğu ve tahta çıktiğı günler olduğunu, Biliyor muydunuz?


Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları..

Kizilderililer New York'u kaça satti ?

Bugün dünyanin en pahali arazisi sayılan New York'un ünlü Manhattan adasını 1624 yılında Peter Munite adli bir tüccar tarafından kizilderililerden 24 dolar değerindeki incik boncuk karşılığında satın alındıgını, Toplam 58 km2 olan Manhattan'a ilk olarak Hollandalı göçmenlerin yerleştiğini ve bölgeye New Amsterdam adı verildiğini, Bölgeye 1664 yilinda yerlesen İngilizlerin New York adını verdiğini, Kizilderililerin 24 dolarlarini 377 yıldır Amerikan hazine bonolarina yillik % 5 faiz ile yatirsalar bugün 2 milyar 336 milyon 536 bin 394 dolarlari olacağını, Biliyor muydunuz?


Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları..

Yasli Albayin Inadi:

Amerika'da yasli bir emekli olan albay Sanders'in otoyol kenarinda küçük bir lokanta islettigini, Otoyol baska bir yere tasinacagi için lokantasini kapattigini, Kendi buldugu bir kizarmis tavuk tarifinden baska bir sermayesi kalmadigini, Bu tarifi ülkedeki lokanta sahiplerine satarak piliç basina prim almaya karar verdigini, Tüm ülkeyi arabasi ile dolastigini ve tam 1009 lokantadan red cevabi aldigini, Fakat sonunda birinin kabul ettigini ve bunun sonucunda Kentucy Fried Chicken zincirinin dogdugunu, Albay Sanders'in simdi ülkenin sayili zenginlerinden oldugunu,Biliyor muydunuz?


Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları..

Sigara sagliga iyi gelir...

Avrupalilarin tütün içmeyi onun tedavi edici özellikleri olduguna inanan Amerikan kizilderililerinden ögrendiklerini, 16. yüzyilda tütünün Avrupa'ya tibbi faydalari olan bir madde olarak tanitildigini, tütünün zararli etkilerinin ancak 1950'lerde kanitlanip kamuoyuna açiklandigini,Dünyada sigaradan kaynaklanan toplam ölümlerin 1995 yilinda 2.5 milyon kisi oldugunu, Bu rakamin 2050 yilinda 12 milyona ulasmasinin beklendigini,1990 yilinda Amerikada 20 bin kisi uyusturucudan ölürken 400 bin kisinin sigaradan öldügünü, Her sigaranin bir tiryakinin hayatinin 5.5 dakikasina mal oldugunu, Ingilterede bütün sigara tiryakilerinin yarisinin sigara kullanimindan dolayi öleceklerini, Biliyor muydunuz?


Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları..

Olmaz Olmaz deme olmaz olmaz

Leonardo Da Vinci'nin 16. yy. basinda modern helikoptere sasirtici derecede benzeyen uçan makineler çizdigini, Engizisyon korkusu ile bunlari gizledigini, Bu tasarilar 1797 yilinda yayinlandiginda herkesin havadan agirmakinelerin asla yerden ayrilamayacagi konusunda fikir birligi ettigini, 20.yy.baslarinda ünlü astronom Simon Newcomb'un uçan araçlarin uzun mesafelere gidebilmesini saglayacak bir itici gücün bulunamayacagini savundugunu, 1924 yilinda prof.Hermann Oberth'in "Uzaya Roketler" adli kitabini elestiren ünlü Nature dergisinin uzay roketi tasarilarinin ancak insan soyunun tükenmesinden biraz önce gerçeklesebilecegini öne sürdügünü, Ilk roketlerin dünyadan ayrildigi 1940'larda bile doktorlarin insan metabolizmasinin yerçekimsiz ortama,uymayacagini ve insanli uzay uçuslarinin imkansiz oldugunu savunduklarini, Biliyor muydunuz?


Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları..

Piri Reis haritalarini uydudan mi çizdi ?

18. yy. baslarinda Topkapi sarayinda amiral Piri Reis'e ait bir çok eski haritanin bulundugunu, 1957 yilinda Amerikali haritacilar tarafindan incelenen haritalarda henüz 1952 yilinda ses yansitici araçlarla kesfedilen Antarktika daglarinin bütün ayrintilariyla çizildigini,Daha sonra uydu fotograflari ile karsilastirilan haritalarla uydu fotograflari arasinda müthis benzerlikler çiktigini, Bilim adamlarinin bu haritalarin ancak çok yükseklerden çekilmis fotograflar araciligi ile çizilebilecegini söylediklerini, Biliyor muydunuz?


Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları..

İngiliz taburu nereye gitti ?

2 agustos 1915'te Çanakkale savasinda Ingilizlerin 54. tümenine ait 4. Norfolk taburunun Küçük Anafartalar ovasinda bir tepeye tirmandigini,Tepenin üzerindeki ekmek somunu seklindeki beyaz bulutun içine girdiklerini,Son askerde bulutun içinde kaybolduktan sonra bulutun yavasça havalandigini ve rüzgarin aksi yönünde hareket ettigini, 250 asker, 16 subay ve 1 albayin hiç bir iz birakmadan kaybolup gittigini ve bir daha haber alinamadigini,Biliyor muydunuz? ( Savaş süresince ve sonrasında İngilizler taburlarının kaybolduğunu tüm dünyaya duyurmuş ama buna rağmen tabur hakkında hiçbir iz bulunanmamış)
__________________


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür eden 5 üye:
bahriaskin (10-Eylül-2009), hacer barem (29-Temmuz-2012), nurcan kıraç (31-Temmuz-2012), SaBaH GüNeŞi (10-Eylül-2009)

Alt 09-Eylül-2009, 23:32   #2 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

Ben mısır pramitlerine hastayım, ve onları mutlaka görmek istiyorum birgün..
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 10-Eylül-2009, 00:28   #3 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart

Tugay NAYKI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben mısır pramitlerine hastayım, ve onları mutlaka görmek istiyorum birgün..
mutlaka gormek isterseniz gorursunuz fiatlar oldukca uygun sadece takip edilmesi lazim
zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Alt 29-Temmuz-2012, 16:04   #4 (permalink)
hacer barem
Deneyimli Üye
 
hacer barem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15-Mayıs-2010
Yaş: 40
Mesajlar: 195
Teşekkürleri: 211
20 mesajına 25 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları..

Hocam ellerinize sağlık.
hacer barem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 31-Temmuz-2012, 10:56   #5 (permalink)
nurcan kıraç
Üye
 
nurcan kıraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10-Temmuz-2012
Yaş: 44
Mesajlar: 105
Teşekkürleri: 110
4 mesajına 4 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: Tarihin Bilinmeyen Coğrafi Sırları..

ellerinize sağlık
nurcan kıraç isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilinmeyen, coğrafi, sırları, tarihin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:56.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq