Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> KÜRESEL ISINMA

KÜRESEL ISINMA Küresel ısınmaya dair her türlü gelişmeleri paylaşabileceğimiz bölüm..

Küresel Isınma : Tehlikenin Farkında mısınız?

Küresel Isınma : Tehlikenin Farkında mısınız? Türkiye'de Gerçek Tehdit Sunulduğu Gibi Siyasi Değil Aslında. Gerçek Tehdidin Tarihi Sanılandan da Yakın. İşte, Önemli Çalışmalar Sonucunda Belirlenen, Türkiye'nin Su Darboğazına Gireceği Tarih. Doğal Hayatı Koruma ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11-Ağustos-2009, 10:47   #1 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart Küresel Isınma : Tehlikenin Farkında mısınız?

Türkiye'de Gerçek Tehdit Sunulduğu Gibi Siyasi Değil Aslında. Gerçek Tehdidin Tarihi Sanılandan da Yakın. İşte, Önemli Çalışmalar Sonucunda Belirlenen, Türkiye'nin Su Darboğazına Gireceği Tarih.
Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın verilerine göre Türkiye, 2030 yılında su fakiri ülke olacak. Dünyanın yüzde 20'sinin ciddi su kıtlığıyla karşı karşıya olduğu belirtilen araştırmalara göre, Türkiye de tehlike sinyali veren ülkeler arasında yer alıyor.

Bilim adamları, kişi başına düşen su miktarının 1000-2000 metreküp olduğu ülkeleri su sıkıntısı yaşayan ülkeler arasında sayıyor. Şu anda Türkiye'de kişi başına düşen su miktarı 1430 metreküp, ancak 2030'da bu miktar 1100 metreküpe kadar gerileyecek. Su sıkıntısından etkilenecek dünyanın yüzde 20'sinin yaşadığı 30 ülke arasında Türkiye de yer alacak. Su kıtlığının en önemli nedeni küresel ısınma olarak gösterilirken, tarımsal sulamanın yüzde 88'inin neredeyse vahşi olarak adlandırılan yüzeysel yöntemle yapılması da kıtlıkta etkili oluyor. Hem tarımsal sulama hem de kentsel su kullanımında kaçak oranı neredeyse yüzde 50'yi bulurken, ilerlemiş batı ülkelerinde bu oran yüzde 20'ye kadar geriletildi.

Konya Havza'sının kurumasında kaçak su kuyularının büyük etkisi var. Tahminler bu kuyuların yarısının izinsiz olduğu yönünde. Belediyelerin sadece yüzde 10'u su arıtma tesisi kullanıyor. Sanayide de yoğun kaçak su kullanımı var ve 58 organize sanayi bölgesinin sadece 16'sında arıtma tesisi bulunuyor. 2025'te yağış miktarında yüzde 25 azalma beklentisi ise bu senaryoyu büsbütün kabul haline getiriyor.

küresel ısınma - Anasayfa


Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
farkında, isınma, küresel, mısınız, tehlikenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:59.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq